Västerås

Västerås

Anläggningen

Vår skola i Västerås ligger naturskönt vid Hamre Ridcenter och är en av de största hästanläggningarna i Västerås. Skolan har bra bussförbindelser och från Västerås Central tar bussresan cirka 15 minuter. För de som kommer längre ifrån kan skolan hjälpa till med boende.

Eleverna äter sin lunch i skolans cafeteria. Skolan erbjuder en enklare frukost till eleverna varje morgon. Till skolan hör också ett bibliotek som är bemannat under lunchtiderna. Biblioteket och skolans grupprum finns tillgängliga för eleverna på andra tider än för studier.

Anläggningen har två ridhus, två utebanor, ett stort antal hagar och plats för cirka 80 hästar uppstallade. Hamre Ridklubb är en aktiv förening som bedriver tävlingsverksamhet upp till SM-nivå. På Hamre Ridcenter bedrivs ridskola såväl som gymnasieverksamhet och privat inackordering.

Gymnasiestallet

Ridgymnasiet har ett eget stall där skolans och elevernas egna hästar står uppstallade. En stor del av utbildningen bedrivs i stallet. Gymnasiets stall sköts av eleverna tillsammans med skolans personal i veckorna. Under lov- och helgdagar erbjuds du som elev att ta hand om våra skolhästar och få extra ridtid.

Egen häst eller gymnasiehäst

Har eleverna egen häst och vill ta med den är detta möjligt i mån av plats, men inte ett måste då Mälardalens Ridgymnasium har hästar tillgängliga till alla utbildningsnivåer. Våra hästar bor i skolans eget stall tillsammans med elevernas egna hästar.

 

Boende

För våra långväga elever har vi boende i form av lägenheter till förmånliga priser i mån av plats.

Lärarna

Vi har gott om anställda lärare som gör allt för att ni ska få en nära och bra kontakt. I vårt lärarlag finns utöver lärarbehörigheten mycket kunskap, kompetenser och arbetserfarenheter inom hästnäringen, allt från SM- och NM medaljer till tränare på elitnivå.

I Västerås erbjuder vi följande program:

Naturbruksprogrammet – Hästhållning
NIU – Nationell idrottsutbildning – Ridsport
Introduktionsprogram – Programinriktat val, Yrkesintroduktion
Gymnasiesärskola – Skog mark och djur – Häst