Fördjupning Häst

Denna fördjupning passar dig som älskar hästar och vill testa fler grenar. Vi har två längre praktiska arbetspass per vecka där eleverna utvecklas inom dressyr, hoppning, markarbete över bommar, trav, fälttävlan mm. I fördjupningen ingår en stor del hästkunskap till exempel anatomi, fysiologi, avel och näringslära. Både praktisk och teoretisk undervisning sker på skolans ridanläggning. Trav och fälttävlan är till viss del på annan ort. För att förstärka kvalitén på undervisningen görs även en del studiebesök.

Inom denna fördjupning kan du göra två val; yrkesförberedande eller studieförberedande. Valet gör du med din  mentor när terminen har börjat vid skolstart. Skillnaden mellan dessa är valet av kurser i programfördjupningen. I den yrkesförberedande delen läser du Trav 1 och 2 och i den studieförberedande delen byts travkurserna ut mot Svenska 2 och Företagsekonomi 1. I Gustavsberg kan Företagsekonomi 1 komma att bytas ut mot en annan kurs. Vår poängplan hittar du här.

På båda våra skolor har vi två ridhus, ridbana och fantastisk natur med flera ridvägar i närområdet.  Om du har egen häst är du välkommen att ta med den till skolan du går på i mån av plats, annars erbjuder skolan ett stall med välutbildade hästar.