Boende och stallplats

Boende och stallplats

Boende
Vi erbjuder boende till långväga elever i mån av plats. Skolan har två boenden med totalt 17 studentrum till förfogande med gemensamma ytor som kök, badrum, toalett, tvättstuga mm. Att flytta hemifrån är ett stort steg som kräver mycket ansvar på den enskilda eleven och att boendet fungerar väl är en förutsättning för elevens välbefinnande. Vårt mål är att alla elever ska trivas hos oss på skolan och i de boendealternativ som vi erbjuder. För många av våra elever fungerar det väldigt väl att flytta hemifrån, men vi ser även att det är en större omställning för några att ro om sig själv, respektera studiero och sköta vardagliga saker så som laga mat, tvätta och städa.

Ansök om boende i god tid för att säkerställa en plats då antalet rum är begränsade. Kontakta Bobo Fuchs på för mer info.

Du som elev kan ansöka om inackorderingsbidrag hos CSN för att få hjälp med din boendekostnad om du uppfyller kriterierna och bor långt ifrån skolan. Läs mer på CSN:s hemsida.

Stallplats
I Västerås har skolan ett eget gymnasiestall där skolans samt elevernas egna hästar står uppstallade. Är du intresserad av att ta med din egen häst till skolan? Kontakta stallchef Ramona Klavdal för mer info på