Gustavsberg

Anläggningen

Vår skola i Gustavsberg ligger i härlig skärgårdsnatur i anslutning till Skärgårdens Rid & Friskvårds Center, endast 20 minuter från Slussen med buss.

Du rider minst två lektionspass i veckan, men är i stallet även för andra praktiska kurser – longering, visa häst vid hand, bandagering, flätning, löshoppning och mycket mer. Det är fantastiskt att under samma lektion läsa om något moment i hästkunskap och sedan direkt kunna gå ut och prova på i praktiken. Även i andra teoretiska ämnen finns möjlighet att jobba mer praktiskt.

Gymnasiestallet

Ridgymnasiet har en egen del i stallet där skolans hästar står uppstallade. En stor del av utbildningen bedrivs i stallet. Gymnasiets boxar sköts av eleverna tillsammans med skolans personal i veckorna. Under lov och helgdagar erbjuds du som elev att sköta skolans hästar och får chansen att rida lite extra.

Egen häst eller gymnasiehäst

Har eleverna egen häst och vill ta med den kan detta vara möjligt om stallplats finns. Skolans egna hästar finns tillgängliga till alla utbildningsnivåer.

Lärarna

Vi har gott om anställda lärare som gör allt för att ni ska få en nära och bra kontakt. I vårt läralag finns utöver lärarbehörighet mycket kunskap, kompetens och arbetserfarenhet inom bla hästnäringen, allt från SM- och NM- medaljer till tränare på elitnivå.