Gustavsberg

Anläggningen

Vår skola i Gustavsberg ligger i härlig skärgårdsnatur i anslutning till Skärgårdens Rid & Friskvårds Center, endast 20 minuter från Slussen med buss.

Du rider minst två lektionspass i veckan, men är i stallet även för andra praktiska kurser – longering, visa häst vid hand, bandagering, flätning, löshoppning och mycket mer. Det är fantastiskt att under samma lektion läsa om något moment i hästkunskap och sedan direkt kunna gå ut och prova på i praktiken. Även i andra teoretiska ämnen finns möjlighet att jobba mer praktiskt.

Gymnasiestallet

Ridgymnasiet har en egen del i stallet där skolans hästar står uppstallade. En stor del av utbildningen bedrivs i stallet. Gymnasiets boxar sköts av eleverna tillsammans med skolans personal i veckorna. Under lov- och helgdagar delas arbetet upp mellan de elever som har sköthästar i stallet, i form av stalltjänst, vilket innebär att man turas om att sköta varandras hästar – ett enkelt sätt att avlasta varandra och att samarbeta!

Egen häst eller gymnasiehäst

Har eleverna egen häst och vill ta med den kan detta vara möjligt om stallplats finns. Skolans egna hästar finns tillgängliga till alla utbildningsnivåer.

Lärarna

Vi har gott om anställda lärare som gör allt för att ni ska få en nära och bra kontakt. Alla våra lärare är ämnesbehöriga i sina kurser och våra ridinstruktörer är utbildade och erfarna. I vårt lärarlag finns utöver lärarbehörigheten mycket kunskap, kompetenser och arbetserfarenheter inom hästnäringen; från trav-, dressyr-, hopp- och galoppstall. SM-medaljer i ponnygalopp. Inridning och tillridning. Ridterapi, rehabiliterings- och miljövetenskap. Avelsverksamhet, hingsthållning och lantbruk.